МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: знищено два застарілі артснаряди
Сумська область: знищено два застарілі артснаряди
Новини центру
П'ятниця, 14 квітня 2017, 12:47

Впродовж 12 квітня на Сумщині піротехніки Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій знищили два артилерійські снаряди калібрів 152 і 100 мм. Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни були виявлені на території Роменського та Кролевецького районів.

 

Перший застарілий боєприпас було напередодні знайдено неподалік с. Хмелів Роменського району місцевими мешканцями у полі за 1 км від автошляху Конотоп-Ромни та за 3 км від житлових будинків. Інший артснаряд – поблизу с. Спаське Кролевецького району під час проведення польових робіт працівниками місцевого агропідприємства. Підозрілий металевий предмет лежав біля лісосмуги на відстані 1 км від автодороги Кролевець-Конотоп і 2 км від житлових будинків.

Рятувальники наголошують, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому в таких випадках необхідно бути вкрай обережними,  в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче не намагатися його вилучити та перенести. Також не можна поблизу користуватися мобільним та радіозв'язком - це може спровокувати вибух. Треба запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади, поліції або безпосередньо на лінію екстреного виклику за номером «101». Пам’ятайте: роботи зі знешкодження боєприпасів часів війни можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій!

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR