МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Рятувальники навчали школярів
Рятувальники навчали школярів
Новини центру
Четвер, 25 травня 2017, 13:54

25  травня до загальноосвітньої школи № 10 м.Ромни Сумської області завітали фахівці Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України. В гості до малечі приїхали представники основних підрозділів Центру  - піротехнічного, водолазного, рятувального, кінологічного та радіаційного, хімічного і біологічного захисту. Всі вони в рамках проведення Тижня безпеки життєдіяльності показали учням школи свою техніку, спорядження та засоби малої механізації, які використовуються при виконанні завдань за призначенням.

 

 

Рятувальники продемонстрували підростаючому поколінню елементи альпіністської підготовки, зокрема вони здійснили евакуацію постраждалих з висоти за допомогою спелеонош та спеціального спорядження. Піротехніки та водолази, які практично кожного дня виїжджають на знищення вибухонебезпечних предметів, нагадали школярам правила поводження з цими самими предметами. Фахівці хімічного підрозділу, які щойно повернулися з чергування на Євробаченні, розповіли про сучасні ризики у своїй галузі, які стоять перед людством, а також про шляхи вирішення цих викликів за допомогою навченого персоналу та спецтехніки, спейодладнання та спорядження.

І завершували зустріч з учнівською молоддю кінологи разом зі своїми чотирилапими помічниками, продемонструвавши своъ навички і вміння, та отримавши купу позитивних відгуків.

"Подібні зустрічі дуже потрібні для діток, що тільки починають пізнавати світ. Цей світ дуже цікавий, але й небезпечний одночасно, - зазначила директорка закладу Наталія Мороз.- Ми вдячні рятувальникам за сьогоднішню зустріч, за попередження про існуючі ризики та нагадування про основні правила поводження у різноманітних надзвичайних ситуаціях. Подібні заходи ми також плануємо проводити і надалі."

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR