МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: знешкоджено 14 боєприпасів часів минулих війн
Сумська область: знешкоджено 14 боєприпасів часів минулих війн
Новини центру
Вівторок, 19 вересня 2017, 11:22

Протягом тижня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій  було знищено 8 артилерійських снарядів (85, 76 мм.), 5 мінометних (122, 82 мм.), протитанкова ТМ-57 міни та ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, виявлені у Конотопському, Сумському, Лебединському, Краснопільському, Глухівському, Охтирському районах, містах Тростянець та Шостка.
Зокрема, в с. Олешня Охтирського району під час прочистки дна ставка за допомогою екскаватора місцеві жителі натрапили на 76 мм. артснаряд. Небезпечний предмет знаходився лише в 100 м. від житлових будинків. Про знахідку селяни повідомили рятувальників. На місце виклику з Ромен прибули піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Фахівці вилучили боєприпас, вивезли у спеціально відведені місце та знищили шляхом підриву.
Загалом, з початку року на Сумщині зафіксовано 204 випадки виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

 

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR