МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Навчально-методичний збір РХБ - захисту
Четвер, 19 жовтня 2017, 13:55

19 жовтня у м. Ромни Сумської області відбулися практичні заняття навчально-методичного збору з обміну досвідом у сфері радіаційного та хімічного захисту населення і територій, пленарна частина якого відбулася 18 жовтня у м. Суми.

На базі навчально-тактичного полігону Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій учасників зборів розподілили на 3 навчальні підгрупи та поставили кожній по 3 практичних завдання.

Перша підгрупа виконувала роботи з пошуку, ідентифікації та локалізації джерела іонізуючого випромінювання.

Друга – джерела розповсюдження небезпечної хімічної речовини подразнюючої дії.

Третя підгрупа ознайомлювалася з порядком використання приладів радіаційної, хімічної та біологічної розвідки, наданих партнерами зі США. У другій частині занять підрозділи радіаційного хімічного та біологічного захисту відпрацьовували роботи з локалізації та ліквідації витоку небезпечної хімічної речовини з пошкоджених ємностей на хімічно-небезпечному об’єкті; роботи з розгортання пункту спецобробки та проведення деконтамінаціїpзасобів індивідуального захисту особового складу рятувальних команд, техніки та засобів малої механізації.

Під час практичних занять учасники випробували сучасні зразки спеціального обладнання та техніки, удосконалили свої знання та навички у ліквідації умовних надзвичайних подій, після чого на брифінгу були підбиті підсумки навчально-методичного збору.

 

Новини

Роменські водолази очищають дно річки Сула

Детальніше...
 
На Сумщині рятувальники продовжують проводити онлайн-уроки для учнів та вчителів Сумщини
Детальніше...
 
"Обережно! Вибухонебезпечні предмети!”
Детальніше...
 

Події в Україні

Увага! Погіршення погодних умов!

30 червня в Україні, крім західних і більшості східних областей, грози; у центральних та південних областях в
окремих районах град і шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий).

 
Дотримуйтеся правил безпеки у побуті під час опалювального сезону!

Пожежі у побуті, на жаль, явище нерідкісне. Через власну недбалість та нехтування елементарними протипожежними правилами, громадяни наражають на небезпеку своє життя та здоровя, а також оселю і майно. Найстрашніше, що через безвідповідальність однієї людини можуть постраждати інші – члени родини, сусіди або ж співмешканці багатоквартирного будинку. Особливої актуальності ця проблема набуває в осінньо-зимовий період, коли для обігріву помешкань громадяни застосовують пічне опалення, каміни та електричні прилади.

Детальніше...
 
Рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед підростаючого покоління

З настанням зимового періоду збільшується ймовірність виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій за участю дітей, а саме тому вогнеборці Сумщини посилюють роз’яснювальну роботу в навчальних закладах області.

Так, 2 грудня рятувальники МЦШР завітали до загально – освітньої школи № 1 в м.Ромни, де провели тематичний урок з безпеки життєдіяльності.

Детальніше...
 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR