МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Знищено два артснаряди часів минулих війн
Знищено два артснаряди часів минулих війн
Новини центру
Четвер, 16 листопада 2017, 12:04

Впродовж 15 листопада на Сумщині піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 2 артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Другої світової війни. Застарілі вибухонебезпечні предмети були виявлені на території Путивльського та Буринського районів.

 

Перший артснаряд знайшли напередодні жителі с. Стара Шарпівка Путивльського району на місці пересохлого озера за 600 м від житлових будинків. Інший боєприпас виявили мешканці с. Вознесенка Буринського району на узбіччі автошляху Вознесенка-Успенка.

Рятувальники наголошують, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому в таких випадках необхідно бути вкрай обережним: в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче не намагатися його вилучити та перенести. Також не можна поблизу користуватися мобільним та радіозв'язком - це може спровокувати вибух. Треба запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади, поліції або безпосередньо на лінію екстреного виклику за номером «101».

Пам’ятайте: роботи зі знешкодження боєприпасів часів війни можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR