МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Небезпека під ногами
Небезпека під ногами
Новини центру
Середа, 17 січня 2018, 07:56

12  січня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій  було знищено  мінометну міну калібру 82 мм, гранату Ф-1, 2 протитанкові міни німецького виробництва ТМі -42 та 3 протитанкові міни 3 кг часів Другої світової війни, виявлені на території області.

 

Зокрема, поблизу с. Сміле Роменського  району місцеві жителі під час риболовлі  біля ставка натрапили на мінометну міну.  Інша знахідка була зафіксована на Охтирщині. Житель с. Куземин  у лісі  знайшов підозрілі  предмети  схожі на вибухонебезпечні. Про небезпечні знахідки громадянин повідомив  рятувальників.

На місця виклику прибули  піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. За допомогою спецобладнання фахівці обстежили території виявлення вибухонебезпечних предметів, проте інших боєприпасів не знайшли. Виявлені раніше  мінометну міну, гранату та протитанкові міни вилучили, вивезли у спеціально відведені місця та знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR