МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру За добу знешкоджено 4 боєприпасів часів минулих війн
За добу знешкоджено 4 боєприпасів часів минулих війн
Новини центру
Вівторок, 24 квітня 2018, 13:55

23 квітня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, у Ямпільському та Кролевецькому районах було проведено роботи зі знешкодження 4 артилерійських снарядів часів Другої світової війни.

 

Зокрема, у смт Ямпіль місцевий мешканець, під час прогулянки по берегу річки Івот, на відстані 25 м. від житлових будинків натрапив на предмет схожий на боєприпас. Про це чоловік негайно проінформував оперативні служби. На місце виклику з м. Ромни прибули піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ідентифікували знахідку як 45-мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Фахівці вилучили вибухонебезпечний предмет, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву. В м. Кролевець піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили три 100-мм артилерійських снаряди, виявлених 21 квітня місцевими мешканцями в полі, на відстані 1,5 км від житлових будинків під час проведення польових робіт.

Цього ж дня до Служби порятунку «101» надійшла інформація про виявлення предметів схожих на боєприпаси у Недригайлівському та Охтирському районах. На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, будь-які боєприпаси часів минулих війн, незалежно від їх розмірів, становлять значну загрозу для населення. Тому, запам’ятайте і навчіть дітей, що при виявленні предметів, схожих на снаряди, міни чи інші вибухонебезпечні предмети, категорично забороняється їх торкатися, а тим більше переносити. Необхідно припинити будь-які роботи в районі знахідки, не користуватися поблизу засобами зв'язку, це може спровокувати вибух. Треба повідомити оточуючих про можливу небезпеку та терміново поінформувати місцеві органи влади, правоохоронців або безпосередньо Службу порятунку за номером «101».

Пам'ятайте! Вилучення та знешкодження даних предметів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR