МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Небезпека під ногами
Небезпека під ногами
Новини центру
П'ятниця, 18 травня 2018, 11:26

14- 16 травня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій, було проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни в  Охтирському, Лебединському та Глухівському районах .

 

Зокрема, 14 травня  у смт Шалигіне  Глухівського району було проведено роботи зі знешкодження артилерійського снаряду калібру 122 мм  часів Другої світової війни, який напередодні виявили працівники агропідприємства під час сільськогосподарських робіт. Небезпечна знахідка знаходилась на відстані 1 км від житлових будинків.

15 травня піротехніки працювали в Охтирському районі в селі.Бугрувате , де напередодні під час випасу худоби в лузі люди натрапили  на предмет схожий на боєприпас, що знаходився лише в 100 м. від житлових будинків та  в селі Чупахівка, де  місцеві жителі під час санітарної вирубки лісосмуги виявили інший небезпечний предмет. Небезпечними знахідками виявились 2 артилерійських снаряди часів Другої світової війни.

16 травня  було проведено роботи в селі Гринцеве Лебединського району, де напередодні   в лісосмузі  місцевими шукачами металу було виявлено мінометну міну 82мм.

Фахівці вилучили вибухонебезпечні предмети, вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR