МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру "Безпека в житті – життя в безпеці"
"Безпека в житті – життя в безпеці"
Новини центру
Понеділок, 09 липня 2018, 11:08

У рамках акції «Безпечний відпочинок»  фахівці групи підводного розмінування Міжрегінального  центру швидкого реагування ДСНС України для відпочивальників  наметового  дитячого табору «Патріот», що розташувався на території  Коровинської ОТГ, провели своєрідний урок правильного поводження на берегах водойм, ознайомили школярів із роботою групи підводного розмінування та їх спеціальним спорядженням, продемонструвати навички надання першої медичної допомоги.

 

Тематичний урок провели просто на березі річки Сула, щоб усе почуте на ньому запам’яталося дітям особливо чітко. Перш за все, рятувальники ДСНС нагадали дітям правила безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах: для молодших школярів – не ходити на річку без батьків та не пустувати у воді, для старших – не купатися у незнайомих місцях, у річках зі швидкою течією, плаваючи – не влаштовувати різні ігри у воді.

Не варто, зазначили рятувальники, відпочивати та купатися наодинці, адже у випадку непередбачуваної ситуації може знадобитися допомога сторонньої людини. Під руками завжди бажано мати якийсь підручний засіб – мотузку, ремінь, на крайній випадок – звичайну гілку дерева, які можна було б використати для рятування потопаючого. Хто ще невпевнено тримається на воді, застерегли водолази, нехай одягають рятувальні жилети.

Рятувальники  сподіваються, що в подальшому такі заходи із засвоєнням правил безпеки допоможуть дітям уникнути надзвичайних подій під час літніх канікул.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR