МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Рятувальники МЦШР ДСНС України провели наметові табори «Патріот – 2018»
Рятувальники МЦШР ДСНС України провели наметові табори «Патріот – 2018»
Новини центру
Понеділок, 16 липня 2018, 07:02

З 29 червня  по 13 липня рятувальники Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України провели спортивно-патріотичні збори наметового типу  «Патріот - 2018» , які вже 14 років поспіль збирають під своїм крилом дітей рятувальників та їхніх друзів.

 

 

 

Як і в минулі роки наметове містечко розташувалось у мальовничій місцевості поблизу села Коровинці Сумської області. Таборування  було організоване за  підтримки громадської організації  «Служу народу України», яка  створена на базі МЦШР та спрямовує свої зусилля на формування патріотичного світогляду в молоді, бажання дбати про свою країну й гордитися тим, що ти українець  та Федерації кікбоксінгу України ВТКА.

Головна  мета  заходу це -  військово-патріотичне виховання молоді, формування свідомого і відповідального ставлення до питань особистої та громадської безпеки. Під керівництвом досвідчених рятувальників молодь вчилася виживати в небезпечних для життя умовах, орієнтуватися в місцевості, правильно поводитися зі зброєю.

За час, проведений в таборі, хлопчики й дівчатка здобули  навички стройової підготовки, навчилися  збирати  та розбирати  зброю, вивчили елементи самооборони,

а крім цього вони познайомилися з навиками  професії рятувальника, вивчили  основи рятувальної справи та основи безпечного та здорового способу життя, вчилися надавати першу медичну допомогу собі та іншим в екстремальних ситуаціях та засвоїли правила як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних  предметів .

Також , грали в різноманітні командні ігри та проводили спортивні змагання. По закінченню ранкових занять, після смачного обіду діти мали можливість грати у футбол, волейбол, шахи, настільний теніс, бадмінтон, малювати, співати та  слухати музику.

Велике значення надавалося ознайомленню дітей з українськими народними традиціями, обрядами, звичаями, формуванню національної культури.

Яскравою сторінкою в таборі було найколоритніше та найцікавіше свято Івана Купала, яке проходило саме в ці дні. Юнаки і дівчата долучилися до старовинних обрядових дій, які своїм корінням сягають у далеке минуле та пов’язують кожного українця з рідною землею.

За час перебування в таборі діти встигли не лише познайомитися та потоваришувати, а й навчилися злагодженості та взаємодії роботи в єдиній команді, й, безумовно, набути багатьох навичок, необхідних для входження їх у доросле, самостійне життя

« Проведення таких зборів  є дуже корисними та необхідними для молоді, - зазначив начальник Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України Сергій Біляєв . - Даний захід у котрий раз доводить нам те, що наша молодь є патріотами рідної країни. Бо діти – це наше майбутнє і саме від того, як вони будуть реалізовуватися у нашій країні, залежить майбутнє нашої держави».

По завершенню табірної зміни зміцнілими, загартованими та сповненими нових вражень діти повернулися додому. Вони ще довго пам’ятатимуть чудово проведені канікули та з нетерпінням чекатимуть наступного літа, аби знову приїхати в табір.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR