МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Події Черкаські рятувальники готуються зустрічати брацлавських хасидів
Черкаські рятувальники готуються зустрічати брацлавських хасидів
Четвер, 30 серпня 2018, 08:05

З 5 по 14 вересня на Черкащину для святкування Іудейського Нового року Рош а-Шана прибудуть десятки тисяч паломників з усього світу.

Для того, щоб забезпечити належний рівень безпеки громадян та захисту місць релігійного поклоніння брацлавських хасидів, фахівці Управління ДСНС Черкаської області проводять комплекс організаційних та практичних заходів спрямованих на попередження, а також оперативне реагування на можливі надзвичайні події.

Зокрема, 29 серпня в Умані відбулися тактико-спеціальні навчання на культових спорудах меморіального комплексу рабі Нахмана.

 

Під час протипожежних тренувань, вдягнувши апарати на стиснутому повітрі, рятувальники відпрацювали дії в умовах сильного задимлення, вивчили планування об’єктів та наявність водних джерел на території меморіалу. Крім того, група фахівців Служби порятунку, до складу якої увійшли представники Центрального апарату ДСНС перевірила протипожежний стан об’єктів, на яких під час заходів зазвичай очікується найбільше скупчення людей. Серед таких об'єктів, окрім вже згаданої будівлі над похованням рабі Нахмана, — синагога, наметове містечко та Осташівський став. Співробітники ДСНС перевірили шляхи евакуації, системи внутрішнього та зовнішнього водопостачання, наявність та справність первинних засобів пожежогасіння.

Нагадаємо, що Новий рік за іудейським календарем хасиди усього світу зустрічатимуть в ніч з 10 на 11 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош а-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

На цей період ДСНС спільно з місцевими органами влади, Національною поліцією, Службою безпеки України розроблено комплекс заходів взаємодії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж, подій, а також План реагування. Зокрема, у період проведення заходів весь Черкаський гарнізон знаходитиметься у посиленому режимі готовності. З 5 по 14 вересня в м. Умань буде розгорнуто зведений загін у складі 110 чоловік особового складу та 22 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазне відділення, хімічна та піротехнічна групи.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR