МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Земля продовжує повертати «дарунки» часів війни
Земля продовжує повертати «дарунки» часів війни
Новини центру
Вівторок, 25 жовтня 2011, 18:06

Небезпечні мовчазні свідки часів минулих воєн продовжують виринати із землі. Саме там, де точилися запеклі бої, земля і досі приховує боєприпаси. Як констатують піротехніки МНС України, з кожним роком виявлення населенням небезпечних знахідок часів Великої Вітчизняної війни не зменшується. Люди продовжують знаходити боєприпаси в лісах, на присадибних ділянках, у водоймах та навіть у громадських місцях.

За минулий тиждень два піротехічних віддлення 2 СРЦШР під керівництвом Дмитра Лєскова та Романа Помазана здійснили 6 виїздів у Сумській області, де місцевим населенням були виявлені вибухонебезпечні предмети. Всього було вилучено шість боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни, серед них три мінометних міни 82мм, дві гранати Ф-1 та одну гранату РГД-33 . Зокрема, 18 жовтня піротехніки прийшли на допомогу мешканцям села Жолдаки  Конотопського району, які виявили в лісі під час збирання грибів мінометну міну 82 мм. Того ж дня мінометні міни були вилучені у селі Довга Лука Липоводолинського району та в селі Чернецьке Лебединського району. 20 жовтня бійці піротехнічного відділення у смт.Ямпіль знищили гранату РГД-33, яку виявив місцевий житель. 21 жовтня в селі Микитське Ямпільського району прикордонники під час охорони державного кордону  в лісі виявили гранату Ф-1 з запалом Ковешнікова. Вже наступного дня в селі Княжичі Ямпільського району дітлахи  знайшли гранату Ф-1.

Практично щоденно звичайні люди наражаються на небезпеку. Інколи такі зустрічі закінчуються трагічно. Тому  МНС України  застерігає усіх мешканців  бути уважними та обережними. Про власну безпеку не потрібно забувати ніколи й ніде Не чіпайте боєприпаси! Одразу ж повідомте про знахідку оперативні служби «101» або «102».

2-й Спеццентр МНС України

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR