МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Події Українські рятувальники перевіряють готовність підрозділів до дій за призначенням
Українські рятувальники перевіряють готовність підрозділів до дій за призначенням
Середа, 20 березня 2019, 07:37

Фахівці Служби порятунку щодня проводять комплексну роботу щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також перевіряють готовність підрозділів до дій за призначенням.

Особлива увага рятувальників нині зосереджена на підготовці до виборів Президента України, які відбудуться наприкінці березня. Для того, щоб процес волевиявлення громадян пройшов без надзвичайних ситуацій та подій, фахівці ДСНС проводять відповідні тренування на об'єктах, що будуть використовуватись у якості виборчих дільниць.

 

 

Зокрема, 18 березня співробітники 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області провели навчання на базі Палацу культури «Молодіжний» у м. Маріуполь. За тактичним задумом навчань, невідома особа кинула у будівлю запалювальну суміш, внаслідок чого виникла пожежа. Про надзвичайну подію було негайно повідомлено до Служби порятунку, розпочалася евакуація людей та матеріальних цінностей, у тому числі і бюлетенів. Рятувальники, що прибули на місце події, провели оперативне розгортання та розпочали гасіння пожежі. Один із співробітників виборчої комісії не зміг самостійно залишити палаючу будівлю. Вогнеборці ДСНС вивели потерпілого на свіже повітря та передали його медикам. Умовну пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати.

Водночас на Херсонщині, співробітники 20-ї державної пожежно-рятувальної частини Суворовського району обласного центру провели спеціальні протипожежні тренування на території місцевої виправної колонії. Під час відпрацювання були обговорені можливі місця виникнення пожежі, маршрути прибуття пожежно-рятувальних підрозділів та можливі причини ускладнення гасіння пожежі. Також учасники навчань практично відпрацювали ліквідацію невеликої пожежі із персоналом закладу.

Крім того, на Рівненщині розпочалась підготовка до масштабних міжнародних навчань WEBER RESCUE DAYS, які відбудуться на базі тренувального полігону Головного управління ДСНС у Рівненській області у селі Городище з 19 по 22 червня. Участь у таких навчаннях, які в Україні проходитимуть вперше, зазвичай беруть професійні рятувальники, а також представники місцевих пожежних команд та добровільні дружини. Під час практичної частини, розглядаються типові і досить складні сценарії ДТП за участю легкових авто, вантажівок, тощо. Окремо вивчаються особливості конструкцій найновіших автомобілів, які учасники наочно розбирають за допомогою аварійно-рятувального обладнання.

Загалом, тренування та спільні навчання щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також оперативного реагування при виникненні НС триватимуть і надалі по всій території країни. Адже саме регулярні відпрацювання допомагають виявити слабкі місця та недоліки, а також підсилюють готовність і спроможність підрозділів до дій за призначенням.

 

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR