МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
На Сумщині упродовж тижня піротехніки Центру знешкодили 42 боєприпаса часів минулих війн
Понеділок, 12 серпня 2019, 07:17

Протягом тижня, піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), було знищено 31 артилерійський снаряд (152, 76, 45 мм), 11 мінометних мін (82, 50 мм) часів Другої світової війни. Дані боєприпаси були виявлені у Роменському, Буринському, Охтирському та Лебединському районах.

Зокрема, на Охтирщині місцевий житель під час пошуку металобрухту в лісосмузі поблизу села Мошенка натрапив на предмети схожі на боєприпаси. Про це чоловік повідомив до оперативних служб. На місце виклику прибули роменські піротехніки, які ідентифікували знахідку як 2 мінометні міни (калібр 82 мм.) та артснаряд (калібр 76 мм.). Дані боєприпаси фахівці вилучили, вивезли і у спеціально відведеному місці знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR