МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

"Скарби"війни
Новини центру
Середа, 09 жовтня 2019, 10:15

Вибухонебезпечні «скарби» війни – так сьогодні в Україні називають снаряди, що не розірвалися під час бойових дій. Уцілілі з часів минулих війн бомби, мінометні міни, гранати, патрони та інші небезпечні предмети дотепер нагадують про себе.

 

Лише за два дні, 3-4 жовтня, на Сумщині вилучено п'ятнадцять боєприпасів часів Другої світової війни, а саме: дев’ять крупнокаліберних артилерійських снарядів та п' ять мінометних мін калібру 82мм часів Другої світової війни.
Вибухонебезпечні предмети були виявлені напередодні в Сумському, Охтирському, Ямпільському та Кролевецькому районах. На даний момент, всі боєприпаси вилучені і знешкоджені фахівцями піротехнічного відділення МЦШР у спеціально відведеному місці та знищені шляхом підриву.
Шановні мешканці Сумської області! Пам’ятайте, що правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. При виявленні ВНП забороняється перекладати чи перекочувати їх з одного місця на інше, нагрівати, ударяти, намагатися розбирати, використовувати заряди для розведення вогню і освітлення,
прилеглу територію необхідно огородити та терміново поінформувати про знахідку місцеві органи влади або зателефонувати на лінію екстреного виклику «101

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR