МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Події ДСНС нагадує про необхідність дотримуватися правил перебування у природних екосистемах
ДСНС нагадує про необхідність дотримуватися правил перебування у природних екосистемах
Понеділок, 18 травня 2020, 06:17

Триває робота з попередження виникнення численних пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах. Спільно з правоохоронцями та представниками лісових господарств рятувальники активно патрулюють лісові масиви, а також у ході інформаційно-роз’яснювальної роботи пояснюють людям як не знищити кілька сотень гектарів лісу під час спалювання сміття.

Так, 14 травня рятувальники Кіровоградщини відвідали лісовий масив на Новомиколаївці у Кропивницькому – популярне місце відпочинку мешканців обласного центру. Громадянам, які того дня перебували у лісі нагадали про правила безпеки і навели статистику виникнення пожеж на території області з початку пожежонебезпечного періоду.

На Донеччині 15 травня, співробітники 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС в області провели роз’яснювальні бесіди з мешканцями міста Маріуполь. Рятувальники звернулись до громадян з проханням більш відповідально ставитися до зелених насаджень, не провокувати пожежі в екосистемах, а у разі їх виявлення негайно телефонувати за телефоном «101».

Цього ж дня на Хмельниччині рятувальники провели профілактичну роботу з мешканцями м. Городок. Під час заходу фахівці Служби порятунку надавали інформаційні пам’ятки, експрес-інформації щодо ситуації з пожежами в природних екосистемах, провели інструктажі з правил безпеки в разі виникнення пожеж.

У свою чергу на Одещині, співробітники Ананьївського, Балтського, Біляївського, Кодимського, Ренійського міськрайонного секторів та Ширяївського районного сектору провели профілактичні рейди на території відповідних населених пунктів. Під час заходів фахівці ДСНС звернули увагу громадян на основні причини виникнення загорянь у природних екосистемах, розповіли про те, яку шкоду навколишньому середовищу може нанести найменший вогник.

Така робота проводиться навіть під час обмежувальних карантинних заходів, адже пожежонебезпечний період в Україні набирає обертів і створює передумови для збільшення кількості загорянь в екосистемах.

Тож, Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR