МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Рятувальники МНС на Сумщині продемонстрували повну готовність протистояти надзвичайним ситуаціям
Рятувальники МНС на Сумщині продемонстрували повну готовність протистояти надзвичайним ситуаціям
Новини центру
Вівторок, 24 січня 2012, 12:56

24 січня 2012 року у 2-му Спеціальному регіональному центрі швидкого реагування МНС України (м.Ромни Сумської обл.) пройшли тактико-спеціальні навчання з організації управління та дій сил МНС при ліквідації найбільш характерних надзвичайних ситуацій та проведення практичних тренувань гарнізонів МНС щодо готовності до дій за призначенням на основних об'єктах "Євро-2012".

У навчаннях, темою яких була "Організація пошуку і порятунку потерпілих у складних умовах силами кінологічних розрахунків та ліквідація надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об'єкті із залученням аварійно-рятувальної техніки», взяли участь 88 рятувальників та було задіяно 12 одиниць спеціальної аварійно-рятувальної техніки.

Тренування проходили в умовах, максимально наближених до реальних. За їх легендою, внаслідок порушення технологічного процесу на території казенного підприємства стався вибух з частковим руйнуванням конструкцій двоповерхової будівлі цеху. Під уламками знаходяться постраждалі. Ситуація ускладнюється пошкодженням цистерни з аміаком, яка знаходиться неподалік від будівлі зруйнованого цеху, та забрудненням території викидами аміаку.

Головними завданнями, які відпрацювали роменські рятувальники, були: пошук і порятунок постраждалих, надання їм невідкладної допомоги, евакуація в безпечні місця та направлення до медичних закладів, ліквідація надзвичайної ситуації на хімічно-небезпечному об'єкті та проведення спеціальної обробки.

У ході навчань були продемонстровані можливості Кінологічного центру 2 СРЦШР МНС, підрозділів радіаційного, хімічного та бактеріологічного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Всі учасники заходу продемонстрували свої кращі фахові навички та показали високий рівень професійної підготовки.

 

2-й Спеццентр МНС

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR