МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: проходять навчально-тренувальні збори рятувальників
Сумська область: проходять навчально-тренувальні збори рятувальників
Новини центру
Середа, 23 травня 2012, 15:02

З 21 по 25 травня у 2-му Спеціальному регіональному центрі швидкого реагування МНС України (м.Ромни Сумської обл.) проходять навчально-тренувальні збори, у ході яких для особового складу рятувального, водолазного, кінологічного та «хімічного» підрозділів буде проведений 48-годинний теоретично-практичний курс по наданню першої невідкладної медичної допомоги постраждалим згідно європейських стандартів.

 

Заняття проводять інструктори BLS, працівники Територіального управління МНС у Тернопільській області Руслан Небесний та Святослав Денега, які свого часу отримали відповідні знання та навички за кордоном, у Республіці Польща, і тепер діляться своїм значним досвідом з роменськими рятувальниками. Навчання проходять у вигляді лекцій та тренінгів з моделюванням різноманітних подій, аварій та катастроф.

Протягом п’яти днів особовий склад 2 Центру навчатиметься сучасним методикам тимчасової зупинки кровотечі, іммобілізації переломів, проведенню непрямого масажу серця та штучного дихання, правилам винесення постраждалих з осередку ураження із застосуванням сучасних зразків медичного обладнання тощо.

«Узв’язку із проведенням Чемпіонату Європи з футболу «Євро – 2012» в Україні особлива увага приділяється професійній підготовці особового складу аварійно-рятувальних підрозділів МНС України, - зазначив начальник 2 СРЦШР МНС України Сергій Біляєв. – До сьогоднішніх навчань залучені саме ті фахівці, професійні обов’язки яких пов’язані з наданням першої невідкладної медичної допомоги. Адже дуже важливо, як стверджують лікарі, щоб у разі необхідності людина змогла оперативно отримати якісну і кваліфіковану долікарську допомогу».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR