МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Офіцер 2 Центру представляв Україну на міжнародному семінарі в Чехії
Офіцер 2 Центру представляв Україну на міжнародному семінарі в Чехії
Новини центру
Вівторок, 12 червня 2012, 07:36

Нещодавно у м. Лазне Богданеч (Чеська Республіка) відбувся новітній навчальний курс з надання допомоги за статтею Х Конвенції про заборону хімічної зброї, організований Технічним секретаріатом Організації із заборони хімічної зброї (ТС ОЗХЗ) спільно з урядом Чеської Республіки.

Учасниками зазначених практичних навчань були фахівці у сфері цивільного захисту та оборони з 14 країн-членів Організації із заборони хімічної зброї, до компетенції яких належать питання допомоги у випадку застосування бойових отруйних речовин та подолання негативних наслідків від можливого витоку промислових хімічно-небезпечних речовин. Україну на цьому міжнародному заході представляв офіцер базового підрозділу МНС України, начальник частини спеціалізованих робіт з радіаційного, хімічного та біологічного захисту 2 Спеціального регіонального центру швидкого реагування (м.Ромни Сумської обл.) Ярослав Шкурський, підполковник служби цивільного захисту.

Мета цієї міжнародної конференції полягала у сприянні державам-учасницям в їх зусиллях зі створення національного потенціалу захисту, а також в обміні досвідом. У програмі зборів були лекції, тематичні семінари, практичні заняття.

Результатом зазначеного практичного курсу стало забезпечення активної участі МНС України у процесі співробітництва в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї, ознайомлення з міжнародним досвідом забезпечення цивільного захисту, а також налагодження робочих контактів.

Отримані теоретичні та практичні знання дозволять удосконалити методику професійної підготовки особового складу хімічних підрозділів МНС України.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR