МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру На Сумщині знищена 1 авіабомба та 26 боєприпасів часів війни
На Сумщині знищена 1 авіабомба та 26 боєприпасів часів війни
Новини центру
П'ятниця, 13 липня 2012, 08:43

 

9-13 липня піротехнічним   відділення 2СРЦШР під керівництвом майора служби цивільного захисту Олега Пташка  було вилучено двадцять  сім боєприпасів,  а це: дев`ятнадцять артилерійських снарядів різного калібру, шість мінометних мін калібру  50мм та 82 мм, одну ручну гранату та німецьку авіаційну бомбу SC-70   часів Великої Вітчизняної війни.

 

Так, 9 липня в місті Лебедин по вулиці Гастелло на присадибній ділянці під час земляних робіт була виявлена мінометна міна 82мм.

Того ж дня в лісі на околиці Лебедина місцевими мещканцями було виявлено два артилерійських снаряди калібру 76мм.

10 липня у смт. Кириківка,Великописарівського району, під час проведення ремонтних робіт сходів будівлі Кириківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст., робітники виявили предмет зовні схожий на вибухівку. Усвідомлюючи всю небезпеку від знахідки, люди зателефонували до служби «101». Фахівці, що прибули до місця події, встановили, що це німецька  авіаційна бомба SC-70.

Того ж дня в селі Штепівка Лебединського району по вулиці Роменській працівниками райавтодору була виявлена мінометна міна калібру 82мм, а в місті Лебедин працівниками КП «Водоканал» під час риття траншеї було виявлено артилерійський снаряд калібру 100мм.

11 липня, в с. Лутище Охтирського району в лісовому масиві за 1,5 км від житлових будинків були виявлені 12 артилерійських снарядів різного калібру, одну мінометну міну 50мм і одну ручну гранату РГД-42.

12 липня в селі Качанівка Охтирського району в полі місцевими мешканцями  була виявлена мінометна міна 82мм, а в селі Іллічівка цього ж району було вявлено шість вибухонебезпечних предметів: чотири артилерійських снаряди калібру 76мм та дві мінометні міни калібру 81мм.

13 липня в селі Набережне Тростянецького району в лісовому масиві було виявлено мінометну міну 50мм.

 

Всі  небезпечні предмети піротехніки 2 Спеццентру МНС України  вивезли у безпечне місце та успішно знешкодили.

Тож, якщо Ви знайшли вибухонебезпечний або схожий на нього предмет, ні в якому разі не торкайте його, а тим більше не завдавайте ударів та не намагайтеся перенести, розібрати чи знешкодити. Справа в тому, що боєприпаси часів війни або їх залишки майже 70 років пролежали в землі, зазнали впливу корозії та будь-якої миті можуть вибухнути. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити оперативно-рятувальну службу "101" та без паніки відвести людей на відстань не менше 200 м. За допомогою палиць, мотузок або яскравої тканини необхідно позначити та огородити небезпечне місце і не допускати до нього сторонніх осіб, особливо дітей. Пам’ятайте, що дотримання цих основних заходів безпеки дозволить Вам захистите себе та оточуючих Вас людей від лиха!

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR