МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру На Сумщині розпочався 18-й Чемпіонат світу кінологів-рятувальників
На Сумщині розпочався 18-й Чемпіонат світу кінологів-рятувальників
Новини центру
Четвер, 27 вересня 2012, 13:32

26 вересня місто Ромни, що на Сумщині, стали кінологічною столицею світу. Саме тут відбулося відкриття 18-го Чемпіонату світу серед кінологів-рятувальників. До мальовничого містечка на березі тихоплинної Сули прибули 15 команд кінологів-рятувальників з 11 країн світу – люди, для яких порятунок ближнього став сенсом їхнього життя.

 

 

Це і громадяни найближчої північної сусідки Росії, і далекої Аргентини та Південної Кореї, а також Іспанії, Німеччини, Польщі, Словакії, Словенії, Угорщини та Чехії. Україну на змаганнях представлятимуть 2 команди – Української служби порятунку та 2 Спеццентру МНС України.

Урочистості розпочалися з проходження кінологів-рятувальників вулицями тисячолітнього Ромна. Їх зустрічали декілька тисяч роменців, які прийшли привітати гостей з різних куточків світу.

Заступник Міністра генерал-майор служби цивільного захисту Василь Квашук привітав жителів та гостей Роменщини з початком чемпіонату та зазначив, що для України, як і для Міністерства надзвичайних ситуацій це – велика честь і висока відповідальність. Кінологічний центр у Ромнах дійсно відповідає європейським стандартам, і цьогорічний турнір організовано на найвищому рівні.

«Уперше в історії СНД ми приймаємо такі масштабні змагання. Відтепер Сумщину знатимуть в усьому світі. Ми пишаємося цим», – підкреслив голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь.

«Важливо, що чемпіонат світу відбувається саме в Ромнах, адже Спеццентр швидкого реагування має ідеальні умови для його проведення. Рівень підготовки спеціалістів тут не гірший, ніж у Німеччині чи Австрії», – зазначив Детлеф КЮН, віце-президент Міжнародної організації собак-рятувальників IRO, що проводить змагання. Високоповажний гість запевнив, що це не останній захід в Україні та, зокрема, на Роменщині.

"Ми вдячні всім - Міністру надзвичайних ситуацій Віктору Балозі, голові Сумської облдержадміністрації Юрію Чмирю, віце-президенту IRO Детлефу Кюну за підтримку. Сьогоднішній день - це наша спільна перемога, вже завтра він стане історією", - зазначив начальник 2 Спеццентру МНС Сергій Біляєв.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR