МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Діяльність Навчання Тактико-спеціальні навчання
Тактико-спеціальні навчання

2-4 березня у 2-му Спеціальному регіональному центрі швидкого реагування МНС  пройшли планові широкомасштабні тактико-спеціальні навчання з практичним розгортанням підрозділів.

 

«На складі зберігання продукції для виготовлення медичних препаратів ВАТ “Шосткинський завод хімічних реактивів” внаслідок порушення регламенту робіт по розвантаженню сталося падіння контейнера з перекисом бензоїлу, що призвело до вибуху та часткового руйнування конструктивних елементів самого складу. Внаслідок вибуху уламками будівельних конструкцій було пошкоджено цистерну з аміаком, яка знаходилась неподалік, на залізничній колії. За попередніми даними на місці події знаходилось три співробітника», - таким був тактичний задум навчань. Тренування розпочали «хіміки», які приступили до розвідки меж зони ураження, виявили осередок витоку небезпечних хімічних речовин і відібрали проби ґрунту для лабораторного аналізу, провели локалізацію витоку небезпечних хімічних речовин з ємності шляхом накладання пневматичного бандажу та встановлення завіси з розчином лугу, провели лабораторний аналіз проб з осередку ураження на вміст небезпечних хімічних речовин, провели спецобробку залучених підрозділів. Далі кінологічні розрахунки центру провели пошук постраждалих під завалами, після виявлення яких останнім силами рятувального відділення була надана долікарська допомога. Після цього з постраждалими та «їхніми родичами» працював психолог центру. Настала черга підрозділу важкої інженерної техніки, бійці якого  також успішно ліквідували наслідки руйнування конструкцій будівлі…

Підводячи підсумки навчань та свого перебування на Сумщині, начальник відділу Оперативно-рятувальної служби і спеціальних підрозділів Департаменту управління рятувальними силами полковник служби цивільного захисту Адамов Юрій Володимирович резюмував, що фахівці 2 СРЦШР довели свою фаховість при перевірці готовності Центру до дій за призначенням, продемонстрували високий рівень організації оперативно-чергової служби та службової підготовки.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR