МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Хочете стати кінологом? Навчайтеся!
Четвер, 29 серпня 2013, 10:52

1 вересня у Міжрегіональному центрі швидкого реагування ДСНС України розпочинаються 3-місячні курси за професією «Рятувальник – кінолог». Навчання здюйснюється за державним замовленням та на підставі договорів.

Кінологічний центр має чудову матеріально – технічну базу (сучасні класи та облаштовані стадіони), створені належні умови для навчання, проживання, харчування, організації дозвілля слухачів та медичного забезпечення.

Близько 100 людей вже пройшли навчання у Кінологічному центрі ДСНС України та успішно працюють в різних організаціях та відомствах, або ж надають послуги населенню приватним чином.

МЦШР ДСНС України запрошує всіх бажаючих освоїти таку цікаву та, головне, потрібну людям професію.

Довідка МЦШР:

Людина і собака утворюють команду - розрахунок. Він складається на довгі роки, тому перш за все собаку треба правильно вибрати, виховати, навчити методам пошуку. Кінологічний розрахунок будується на взаєморозумінні, він як ідеальний шлюб - адже попереду нелегке спільне життя.

Кінологи-рятувальники  – це ті люди, які готові в будь-яку секунду виїхати зі своїми чотирилапими вихованцями на завдання. За їх допомогою рятувальники забезпечують пошук і виявлення людей, що постраждали при різних надзвичайних ситуаціях: землетрусах, повенях, сходах сніжної лавини і селевих потоків, каменепадах, техногенних і транспортних аваріях, авіакатастрофах, вибухах, руйнуваннях житлових і виробничих будівель. У горах і печерах, у тайзі і тундрі, скрізь, де терплять лихо люди, їм готові протягнути лапу допомоги особливі кошлаті рятувальники.

На кінологів покладена величезна відповідальність, адже саме вони приймають рішення, чи можна пускати важку техніку на завал, чи варто перевірити ще раз, чи не залишилося під уламками людей - живих або мертвих. Зробити висновок, показати на карті, що в даному квадраті всe чисто, не менш важливо, ніж знайти живих людей.  Ефективність роботи визначається не тільки кількістю знайдених постраждалих, але і якістю аналізу кожної ділянки

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR