МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Сумська область: за тиждень знешкоджено авіабомбу і 3 артснаряди часів війни
Сумська область: за тиждень знешкоджено авіабомбу і 3 артснаряди часів війни
Новини центру
Понеділок, 02 вересня 2013, 10:04

Протягом тижня піротехнічною групою Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби з надзвичайних ситуацій було вилучено та знешкоджено 4 боєприпаси  часів Великої Вітчизняної війни. Серед них  - 3  артилерійських снаряди (калібр: 152 мм., 100 мм, 76 мм.), виявлені у Краснопільському, Великописарівському, Буринському районах та м. Охтирка. А на Конотопщині рятувальники знищили фугасну авіаційну бомбу.

Раніше боєприпас знайшли учасники пошукового загону «Останній рубіж» (м.Конотоп) під час проведення розкопок поблизу с.Лісогубівка. В даній місцевості у вересні 1941 року точилися запеклі оборонні бої між 5-ю повітрянодесантною бригадою полковника Родимцева з наступаючими військами 2-ї танкової армії генерала Гудеріана (Німеччина). Про небезпечну знахідку пошуковці одразу повідомили місцевий підрозділ Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

Авіабомбу вагою 50 кг. (ФАБ-50) піротехніки вилучили і вивезли у спеціально відведене місце і знищили шляхом підриву.

 

Рятувальники застерігають: застарілі боєприпаси, незважаючи на значний вік, і нині становлять загрозу для населення. Тому не наражайте себе та оточуючих на небезпеку. При виявленні підозрілих предметів в жодному разі не торкайтеся їх, а негайно повідомте про знахідку місцеві органи влади або безпосередньо Службу порятунку за номером «101».

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR