МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Кінологи ДСНС України пройшли атестацію
П'ятниця, 25 жовтня 2013, 10:11

22 - 24 жовтня у Міжрегіональному центрі швидкого реагування (м.Ромни, Сумської обл.) відбулася планова атестація кінологічних розрахунків Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Протягом трьох днів рятувальники разом зі своїми чотирилапими вихованцями  з державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” (м. Київ), Черкаської академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, 2-го Спеціального центру швидкого реагування (місто  Дрогобич), Навчального центру ДСНС України, (місто Мерефа), управлінь ДСНС у Закарпатській, Кіровоградській та Вінницькій областях, а також Міжрегіонального центру швидкого реагування проходили випробовування, наближені до реальних надзвичайних ситуацій. А це, як відомо, пошук людини під техногенним завалом, пошук заблукалих у лісі та пошук людини по сліду.

ВИДЕО:     http://youtu.be/98htdvU6fdE

Учасники атестації достойно пройшли всі етапи і цілеспрямовано прийшли до своєї мети – отримали  черговий допуск до проведення пошуково-рятувальних робіт. Для цього вони проходили маршем 6 км, здійснювали нічні та денні пошуки потерпілих тощо. Оцінювання їх професійних дій відбувалося по міжнародній системі пошуку потерпілих MRT.

Сьогодні українська вітчизняна школа рятувальної кінології демонструє високі темпи розвитку, - зазначив начальник МЦШР ДСНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв. – Левова частка таких зрушень відбувається саме завдяки старанням кінологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Ми використовуємо найсучасніші методики дресури та пошуку. В цьому нам допомагають найдосвідченіші фахівці світу, з якими ми тісно співпрацюємо. У подальшому таку взаємодію ми плануємо тільки поглиблювати, що дасть змогу, на наш погляд, зробити Україну одним із світових лідерів у даному напрямку.

Привітання кінологам рятувальникам з різних регіонів країни з нагоди успішно проведеної атестації, а також у зв’язку із зайнятим 3-м загальнокомандним місцем на чемпіонаті світу у Нідерландах від імені Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських передав начальник кінологічної служби ДСНС України полковник сл. ЦЗ Олег Кушта.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR