МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Рятувальники посилили готовність особового складу і техніки для допомоги населенню під час морозів і
Субота, 18 січня 2014, 12:25

За прогнозом Українського гідрометцентру, до кінця тижня на більшій території України очікується пониження температури повітря, снігопади, ожеледиця та поривчастий вітер. У зв‘язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій веде постійний моніторинг оперативної обстановки.

 

 

За такої погоди зростає загроза порушень автомобільного сполучення між населеними пунктами, роботи транспорту, пошкоджень на системах тепло- і електропостачання. Тож рятувальники додатково перевірили готовність до дій власної інженерної та спеціальної техніки, а також автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, газоелектрозварювального обладнання та пунктів обігріву.

 

Чергування автомобільних тягачів та автомобілів підвищеної прохідності буде організовано у місцях прогнозованого утворення заторів – спусках, підйомах, на гірських ділянках і перевалах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей та Криму, а також на дорогах державного значення.

 

Також організовано залучення до проведення заходів із попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій техніки підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

 

Розгортання пунктів обігріву у взаємодії з органами місцевої влади здійснюватиметься у разі екстримального зниження температури повітря. Крім того, планується забезпечення роботи соціальних патрулів. Вони надаватимуть допомогу населення для попередження випадків переохолодження.

 

«Реагування на кожну зимову загрозу було відпрацьоване під час спільних навчань усіх служб. Завдяки уточненим планам взаємодії кожен учасник має чітке розуміння своїх дій у випадку загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій», – зазначив Голова ДСНС України Михайло Болотських.

 

Наприклад, рятувальники спільно з енергетиками визначили автомобілі підвищеної прохідності для доставки аварійних бригад обленерго та їхнього обладнання у важкодоступні місця проведення робіт із відновлення електропостачання. У випадку поривів повітряних ліній електропередач рятувальники допомагатимуть енергетикам у розчищенні трас ЛЕП від повалених дерев.

 

Така взаємодія налагоджена із Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури та комунальними службами.

 

Нагадаємо, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді у четвер поставив завдання місцевим органам влади та Державній службі України з надзвичайних ситуацій забезпечити під час холодів роботу соціальних патрулів та пунктів обігріву громадян.

 

Державна служба України

з надзвичайних ситуа

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR