МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Новини центру Роменські рятувальники підвели підсумки за 2013 рік
Роменські рятувальники підвели підсумки за 2013 рік
Новини центру
Субота, 25 січня 2014, 06:26

20 січня у Міжрегіональному центрі швидкого реагування ДСНС України під головуванням Директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорія Борисовича Марченка відбулися збори з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту за 2013 рік та визначення завдань на 2014 рік.

 

Під час зібрання, в першу чергу, говорили про виконання безпосереднього завдання рятувальної служби – забезпечення спокою громадського життя. Як наголосив заступник начальника центру з оперативного реагування, полковник служби ЦЗ І. І. Браташ, у 2013 році особовий склад МЦШР залучався до виконання завдань за призначенням 534 рази було ліквідовано 123 надзвичайні ситуації техногенного характеру, 124 – природного, 65 – соціального та знешкоджено 457 ВНП. Аби ніщо не загрожувало населенню, не шкодуючи себе працюють аварійно-рятувальний загін, групи підводного розмінування та піротехнічних робіт, частина радіаційного, хімічного та біологічного захисту, частина забезпечення та обслуговування і кінологічний центр.

Щоб мати можливість продемонструвати гідні показники, рятівникам доводилося плідно працювати не тільки у момент розгортання лиха, а й попередньо – навчаючись усім необхідним навичкам нелегкої та небезпечної професії. Так на базі Центру були проведені тактико-спеціальні навчання по застосуванню сил і засобів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Збройних Сил України при проведенні пошуково-рятувальної операції. Для підвищення рівня підготовки працівників на базі центру створені всі необхідні умови.

За словами заступника начальника центру - начальника відділу персоналу, полковника служби ЦЗ М. Є. Бондаренка, на належному рівні залишаються дисциплінарні показники діяльності колективу, який у минулому році був укомплектований майже на 100%. Роменські рятувальники довели свою готовність до дій за призначенням, за що отримують вдячність громадян за своєчасну допомогу в екстрених ситуаціях. За виявлену мужність і героїзм під час ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку життя людей за 2013 рік було заохочено 105 працівників.

Не може не радувати і покращення технічної бази. «У минулому році на загальні закупівлі витрачено 855 тис. грн., - говорить заступник начальника центру з матеріально-технічного забезпечення, полковник служби ЦЗ А. М. Шевчишен.

Про грандіозні плани на 2014 рік та гідні досягнення минулого розповів начальник кінологічного центру, полковник служби ЦЗ І. С. Заповітряний. Завдяки старанням, працівники цього підрозділу прославили свою роботу, зайнявши почесне третє місце на 19 чемпіонаті світу серед кінологів – рятувальників у Нідерландах та Центр не збирається зупинятися на досягнутому і планує розширювати свої професійні кордони.

Під час підбиття підсумків зборів Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Г Борисович Марченко окреслив основні завдання на 2014 рік та зазначив, що за підсумками 2013 року роботу Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України оцінено з позитивного боку. На завершення, він подякував керівництву та особовому складу за плідну працю за високий професіоналізм та сумлінне виконання своїх службових обов’язків.


Тож будемо сподіватися, що усі плани керівництва та особового складу центру на майбутнє успішно реалізуються. І вже наступного року кожен представник рятувальної служби зможе пишатися власним внеском у прогресивні зрушення колективної праці.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR