МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Ліквідація наслідків складних погодних умов – одне з першочергових завдань рятувальників
Понеділок, 03 лютого 2014, 11:16

Ліквідація наслідків погодних умов, які на сьогоднішній день спостерігаються найбільше у Миколаївській, Донецькій областях і Криму, є одним із першочергових завдань рятувальників. Про це повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Григорій Марченко сьогодні під час брифінгу.

 

 

«Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснює постійний моніторинг і координацію оперативної обстановки. На даний момент жодна людина не загинула і не постраждала від переохолодження під час перебування у снігових заметах. Станом на 12:00 30 січня кількість автомобілів, які застрягли у заметах, значно скоротилася внаслідок допомоги, яка була надана водіям дорожниками і рятувлаьниками», – зазначив Григорій Марченко.

 

Він підкреслив, що ситуація на автошляхах динамічно змінюється, оскільки техніка працює цілодобово.

 

«Сьогодні вдень колони транспортних засобів на Миколаївщині вже розпочали рух в обох  напрямках, і є передумови, що до кінця дня проблему тут буде вирішено», – наголосив Григорій Марченко.

 

Він нагадав, що у Донецькій області, де сильний вітер швидкістю до 30 м/с практично унеможливлював ліквідацію заторів, було організовано евакуацію водіїв та пасажирів транспортних засобів до пунктів обігріву. Для перевезення людей залучено два мобільних пункти обігріву ДСНС України на автомобілях підвищеної прохідності. У першу чергу із автомобілів у заметах звільняли жінок, дітей і людей похилого віку. Потім із заторів вилучаються автомобілі екстрених служб, зокрема, карети швидкої допомоги і автомобілі із соціально важливими вантажами – продуктами, медикаментами тощо.

Крім того, Григорій Марченко повідомив про від ускладнення погодної ситуації в Криму, де порушення руху на дорогах спричинене переважно ожеледицею. До того ж внаслідок негоди тут були знеструмлені багато населених пунктів. Відновлювальні роботи ведуться інтенсивно, для цього збільшено кількість аварійних бригад енергетиків, які відновлюють електропостачання.

 

Нагадаємо, згідно із прогнозом Українського гідрометцентру 30 січня у південній частині України спостерігаються складні погодні умови: сніг, часом сильний сніг, пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, сильні хуртовини, снігові замети, вночі на півдні Криму сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь.

 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян слідкувати за прогнозами синоптиків і не виїжджати у далеку дорогу без необхідності під час негоди.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR