МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Діяльність Міжнародна діяльність Українські рятувальники навчаються в Республіці Казахстан
Українські рятувальники навчаються в Республіці Казахстан

Днями  в м. Алмати ( Республіка Казахстан) на базі Республіканського навчально-методичного центру цивільного захисту Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Казахстан  відбулися  Міжнародні курси щодо запобігання хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної (ХБРЯ)  катастроф для інструкторів служб першочергового реагування які на державному чи міжнародному рівні проводять навчання з реагування на надзвичайні ситуації.

 

Навчання  проводились відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між МНС РК ​​і Групою цивільного захисту Ради Євро-Атлантичного партнерства, визнаючи збільшення ризику лих у світі, пов'язаних з інцидентами хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної катастроф.

Учасниками цього курсу стали фахівці у сфері цивільного захисту з 7 країн-партнерів NATO/EAPC   Казахстану, Грузії, Азербайджану, Білорусії, Молдови, Вірменії та України .

Україну на заході представляли Спеціаліст оперативного відділу

ДП МРЦ ДСНС України Юрій Іванович Клиш та начальник частини радіаційного,  хімічного та біологічного захисту Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України підполковник служби цивільного захисту Ярослав Григорович Шкурський .

У ході семінару його учасники вивчали міжнародну  освітню програму ХБРЯ тренінгів; надання теоретичних і практичних знань в галузі радіаційної, хімічного і бактеріологічного захисту, необхідних для здійснення навчальної ХБРЯ підготовки в межах своєї держави; підвищення рівня взаємодії країн при реагуванні на міжнародні ХБРЯ інциденти..

Крім теоретичних занять для слухачів курсів були  організовані виїзди на полігон і небезпечні виробничі об'єкти для проведення практичних тренінгів.

За декілька днів представники ДСНС України отримали знання вимог Міжнародних стандартів NATO STONAG щодо екстреного реагування на ХБРЯ – інциденти і база цих знань буде введена в практику Державної служби України з надзвичайних ситуацій  з метою якісного виконання заходів щодо захисту населення і територій від наслідків таких інцидентів.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR