МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Голова ДСНС України Сергій Бочковський перевірив готовність МЦШР
Вівторок, 29 липня 2014, 14:21

29 липня Голова ДСНС України Сергій Бочковський проінспектував роботу Міжрегіонального центру швидкого реагування (МЦШР) ДСНС України у м. Ромни Сумської області. Особовий склад  Центру залучається для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт з урахуванням ризиків виникнення надзвичайних ситуацій в регіонах та для ліквідації складних і масштабних надзвичайних ситуацій на всій території держави.

Під час робочої поїздки Сергій Бочковський відвідав навчально-тактичне поле МЦШР, оглянув матеріальну базу Центру. Голова ДСНС України також перевірив роботу кінологів МЦШР та оглянув приміщення Центру.

“Міжрегіональний центр швидкого реагування є спеціальним підрозділом ДСНС України, який залучається для проведення аварійно-рятувальних робіт, у тому числі, тих, які вимагають спеціальних рятувальних технологій і застосування унікальних засобів під час невідкладних аварійно-рятувальних робіт, - зазначив голова ДСНС України. - За результатами перевірки, варто відзначити високий професіоналізм особового складу і готовність до оперативного реагування на надзвичайні ситуації різного ступеня складності. Я дійсно вражений центром швидкого реагування, що розташований у Ромнах Сумської області. Хоча я і раніше знав наскільки тут все відпрацьовано, наскільки кругом теплота сердець і золоті руки прикладені до кожного камінчика, до кожного приміщення, до техніки, до тих тварин (собак), які є гордістю нашої держави.

У Ромнах я побачив прекрасних людей, які можуть і вміють створювати для себе комфорт, сприятливий макро- та мікроклімат. Тут працюють і бувші «сини і доньки полка», які вже подорослішали, стали справжніми рятувальниками,  та продовжують ту святу справу, яку власне робить Сергій Біляєв – по-іншому, без пафосу, я не можу це назвати. Коли бачиш  безліч троянд у кінологічному центрі, а з собаками проводяться заняття під класичну музику, то це як мінімум надихає на щось справжнє. Значить тут працюють справжні фахівці своєї справи, які рятують людей, люблять людей і весь навклишній світ.

На сьогоднішній день два підрозділи МЦШР – водолази та піротехніки – працюють у Славянську, де розміновують акваторії річок і озер після бандитів, що замінували канали та інші гідротехнічні споруди. У подальшому планується залучення інших підрозділів Центру. Керівник МЦШР Сергій Біляєв – досвідчена людина, і недарма ми включили його до колегії ДСНС, адже все що він зробив у своєму підрозділі повинно бути найкраще використано у нашій країні".

До структури Міжрегіонального центру швидкого реагування входить аварійно - рятувальний загін, група підводного розмінування,група  піротехнічних робіт, частина радіаційного, хімічного та біологічного захисту, кінологічний центр (навчальний), підрозділи з інженерною технікою. МЦШР  укомплектовано засобами аварійно-рятувального обладнання, засобами хімічної та радіаційної розвідки, засобами забезпечення життєдіяльності населення, засобами порятунку на воді та проведення підводної розвідки.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR