МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Про нас Історія
Історія
Головна статті
Історія
частина 2
частина 3
Всі сторінки

Формування військової частини, на базі якої нині створено Міжрегіональний центр швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпочалося 21 грудня 1940 року в м. Чернівці й закінчилося 20 березня 1941 року. Від моменту створення в роки Великої Вітчизняної війни частина базувалася в різних місцях - Лебедині, Охтирці, у селі Велика Михайлівка Курської області, місті Анна, у селах Ізобільному, Покровка Чкаловської обл., Носівка, що на Чернігівщині, а потім у Білій Церкві та селі Семиполки Київської області. Із 21 липня 1958 року остаточно завершилася передислокація військової частини 74445, котра територіально закріпилася в місті Ромни Сумської області. На той час одним із головних завдань цієї частини була реконструкція та будівництво льотовищ і під’їзних доріг.

На підставі Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 1996 р. № 1266/76 окремий інженерно-аеродромний батальйон передано до складу сил Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, на базі котрого створена військова частина Д0060  і її командиром було призначено майора Біляєва Сергія Васильовича.

76–й Окремий аварійно-рятувальний батальйон військ Цивільної оборони призначався для виконання рятувальних та інших невідкладних робіт на об’єктах господарської діяльності при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та військового характеру.



 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR