МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна Прес-служба Події Впродовж минулого тижня піротехніки ДСНС України виявили та знищили 1 тис. 158 вибухонебезпечних пре
Впродовж минулого тижня піротехніки ДСНС України виявили та знищили 1 тис. 158 вибухонебезпечних пре
П'ятниця, 16 жовтня 2015, 05:44

Піротехнічні підрозділи ДСНС України  продовжують роботи щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни по всій території України та гуманітарного розмінування на звільнених територіях Донецької і Луганської областях.

Так, впродовж минулого тижня знешкоджено 1 тис. 158 вибухонебезпечних предметів у Рівненській, Вінницькій, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Закарпатській, Дніпропетровській, Тернопільській, Чернігівській, Донецькій, Луганській, Херсонській, Миколаївській та інших областях.

Зокрема, найбільшу кількість вибухонебезпечних предметів було виявлено тазнешкоджено у Донецькій та Луганській областях, а саме: у Донецькій області – 160 одиниць та у Луганській області - 49 одиниць.

5 жовтня піротехніки 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування ДСНС України знешкодили 330 вибухонебезпечних предметів у м. Вишневе Київської області, які були знайдені під час проведення робіт на будівельному майданчику.

 

З 6 по 7 жовтня особовим складом групи піротехнічних робіт Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України було здійснено виїзд до Лозівського, Первомайського та Нововодолазького районів Харківської області з метою очищення  місцевості від вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни. В ході проведення робіт було знешкоджено 83 боєприпаси.

7 жовтня, на Чернігівщині із дна озера  було піднято  та знищено 2 авіаційні бомби АО-2,5 часів Другої світової війни. Крім того, впродовж тижня піротехніками ДСНС було вилучено із землі та знищено 100-кг застарілу авіабомбу у Дніпропетровській області, дві стокілограмові аівабомби на Тернопільщині, три авіаційні бомби у Житомирській області та одна на Одещині.

8 жовтня піротехнічна група ДСНС України вилучила боєприпас, що був знайдений устіні однієї з аудиторій під час ремонтних робіт в Національному університеті ім. Каразіна (м. Харків). Артснаряд було вивезено на спеціальний підривний майданчик та знищено.

Шановні громадяни! Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій наголошують: під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється торкатися і пересувати його; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові механізми і речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання. При виявленні вибухових пристроїв негайно телефонуйте 101 або 102.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR