МНС Ромни. 2 Спеціальний регіональний центр швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС

Головна
Водолазному підрозділу МЦШР ДСНС України – 10 років
П'ятниця, 06 листопада 2015, 09:45

10-ту річницю створення відзначив водолазний підрозділ Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м.Ромни Сумської обл). 10 років тому розпочала свій відлік група підводного розмінування, яка на сьогоднішній день налічує 16 чоловік особового складу. Вони пройшли підготовку у Київській морській школі, Інституті зварювання імені Патона, Академії військово – морських сил імені Нахімова, Центрі розмінування (м.Камянець – Подільськ),  Військовій медичній академії та Санкт – Петербургській морській академії.

А розпочиналося все з відділення водолазно-рятувальних робіт, до складу якого на той час ввійшло 6 чоловік. За ці роки водолазний підрозділ постійно розвивався та удосконалювався, а особовий склад майстерно відшліфовував свої знання та навички. Постійно оновлювалась матеріально-технічна база: створено учбовий клас, водолазний пост, було змонтовано та введено в експлуатацію  водолазну барокамеру, яка знаходиться в постійній готовності центру і використовується для фізіологічної натренованості водолазного складу підрозділу. Силами групи був виготовлений та випробуваний гідромонітор ЕУ-100, який використовується для заглиблення акваторії пляжів, гідроспоруд, проведено ходові іспити  човна на повітряній подушці Марс-700.

Водолази щовесни ретельно обстежують дамби та інші споруди, а у разі необхідності проводять підводні технічні роботи - підводне зварювання та різання металевих і бетонних конструкцій споруди, аби запобігти їхньому руйнуванню

Пройшовши додаткову підготовку за спеціальністю «сапер (розмінування)», роменські водолази нині успішно співпрацюють із групою піротехніків -  виконують роботи з пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, що знаходяться у водоймищах. За цей період особовий склад групи виявив та знешкодив на території Сумської, Харківської та Полтавської областей, більше 1000 одиниць ВНП.

На базі Центру створена та успішно функціонує водолазно-кваліфікаційна комісія, яка обслуговує п`ять регіонів  відомства та  виконує завдання по щорічній перевірці знань та практичних навичок водолазів центру та інших водолазних підрозділів.

А на сьогоднішній день група працює у зоні АТО де виявляє та знешкоджує сучасні вибухонебезпечні предмети з води на звільнених від терористичних угрупувань територій Донецької та Луганської областей.

«Багато вже зроблено для достойного функціонування водолазного підрозділу нашого центру, але ще більше планів на майбутнє, - зазначив начальник МЦШР ДСНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв. - В пріоритеті розвитку підрозділу є побудова басейну, що дозволить проводити як навчання водолазів, так і підтримання ними практичних навичок. Також у найближчій перспективі планується створити на базі підрозділу регіональний навчальний центр, де будуть навчатися водолазні спеціалісти.»

Колектив Міжрегіонального центру швидкого реагування вітає своїх колег з ювілеєм та бажає сил та наснаги, які обов’язково допоможуть у подальшому розвитку.

 

Зона відповідальності

 

Анонс

1

1



Счетчик тИЦ и PR